• 09

Organisten

André Keijzer

André Keijzer

André Keijzer is hoofdorganist van de Augustijnenkerk en plaatsvervangend organist van de Grote Kerk.

Hij behaalde in 1991 zijn einddiploma's Docerend en Uitvoerend Musicus orgel aan het Rotterdams Conservatorium. Zijn leermeester was Arie J. Keijzer. Na zijn studie heeft hij een aantal jaren gewerkt aan de Toonkunst Muziekschool voor de Drechtsteden als docent orgel. Daarnaast bouwde hij een bloeiende privé-lespraktijk op in de Hoekse Waard.

In 1998 volgde een benoeming tot hoofdorganist van de Augustijnenkerk te Dordrecht en plaatsvervangend organist van de Grote Kerk. Sinds 1998 is hij werkzaam als docent muziek / CKV aan het Wartburg College op locaties in Rotterdam en Dordrecht.

Lees meer


Bart van Buitenen

Bart van Buitenen

Bart van Buitenen (1973) is hoofdorganist van de Pauluskerk.

Hij ontving orgelonderricht van Tony Rozendaal en Bas de Vroome. Na afsluiting van een Pabo-opleiding studeerde hij muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. In het verlengde daarvan verricht hij uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de Rotterdamse orgelmakers Kam & van der Meulen.

Als organist is hij werkzaam aan de Hervormde Gemeente (vanaf 1993 aan de de Noorderkerk, na sluiting daarvan aan de Pauluskerk) en de Oud-Katholieke parochie te Dordrecht, alsmede aan de Waalse Gemeente te Rotterdam.

Lees meer


Jeroen de Weerdt

Jeroen de Weerdt

Jeroen de Weerdt is organist van de Augustijnen- en Pauluskerk.

Van jongs af aan is Jeroen (1975) geboeid door muziek. Met name het kerkorgel imponeerde hem al vroeg. Hij kreeg zijn orgelopleiding achtereenvolgens van Tony Roosendaal, Eric Koevoets en Frans van Tilburg tot diens overlijden in mei 2005. Van laatstgenoemde heeft hij de meeste muzikale bagage meegekregen. Aan de Schumann Akademie heeft Jeroen een aantal vakken gestudeerd zoals harmonieleer, muziektheorie en muziekgeschiedenis. Verder ontving hij lessen bij Peter Eilander in Apeldoorn wiens koraal-harmonisaties hem na aan het hart liggen.

Lees meer


Lennart van 't Hof

Lennart van 't Hof

Lennart van ’t Hof (1990) is sinds 2014 als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente te Dordrecht (Augustijnenkerk en de Pauluskerk).

Hiervoor is hij jarenlang als organist werkzaam geweest in de Gereformeerde Gemeente te Benthuizen. Lennart heeft orgellessen gevolgd bij Wim van Dusschoten (1999-2008) en bij Roeland de Reuver (2008-2013). Daarnaast heeft hij zich verder bekwaamd in piano.

Belangrijke uitgangspunten voor zijn kerkelijk orgelspel zijn de aansluiting bij Woord en liturgie en het ten dienste staan van de zingende gemeente.

Lees meer


Han Leentvaar

Han Leentvaar

Han Leentvaar is reserve-organist van de Augustijnen- en Pauluskerk. Ook is hij organist van de Chr. Ger. Kerk "De Ark" in Spijkenisse. 

Eerder was hij organist van de Gereformeerde Gemeente (Bethelkerk) te Rotterdam-Zuidwijk, de Christelijke Gereformeerde kerk van Rotterdam-Charlois en de Hersteld Hervormde Kerk te Barendrecht.

Lees meer


Matthias Boiten

Matthias Boiten

Matthias Boiten is reserve-organist van de Augustijnen- en Pauluskerk.

Verder is hij organist in de Hervormde Kerk van Schelluinen en in de Christelijke Gereformeerde Kerk "De Ark" in Spijkenisse. 

Lees meer

Inloggen

Registreren