• 09

Bart van Buitenen

Bart van Buitenen (1973) is hoofdorganist van de Pauluskerk.

Hij ontving orgelonderricht van Tony Rozendaal en Bas de Vroome. Na afsluiting van een Pabo-opleiding studeerde hij muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. In het verlengde daarvan verricht hij uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de Rotterdamse orgelmakers Kam & van der Meulen.

Als organist is hij werkzaam aan de Hervormde Gemeente (vanaf 1993 aan de de Noorderkerk, na sluiting daarvan aan de Pauluskerk) en de Oud-Katholieke parochie te Dordrecht, alsmede aan de Waalse Gemeente te Rotterdam.

Verder is hij werkzaam als orgeldeskundige, als redakteur van het tijdschrift de Orgelvriend en als redaktiemedewerker van het encyclopedie het historische Orgel in Nederland, een uitgave van het Nationaal Instituut voor de Orgelkunst te Amsterdam (NIvO) in samenwerking met de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Hij leverde voorts een uitgebreide bijdrage aan de monografie Orgelreform in Nederland, een uitgave in de reeks Nederlandse Orgelmonografieen van de Walburgpers, gewijd aan het Walcker-orgel in de Grote of Martinikerk te Doesburg.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 078-614 5386
Inloggen

Registreren