• 02

JV Menorah

Menorah is dé jeugdvereniging voor iedereen die 16 jaar of ouder is. We denken met elkaar na over de Bijbel en hoe we Gods Woord kunnen toepassen in ons leven: bijvoorbeeld op school, op je werk en in keuzes waar je mee te maken krijgt.

Open hier het rooster voor het najaar van 2020, het bar- en zaaldienstrooster en de bijbehorende brief.

Wat doen we op Menorah?

Ieder jaar zijn er twee seizoenen: van januari t/m mei en van september t/m december. Ieder seizoen behandelen we een thema. Aan de hand van inleidingen staat dan een onderwerp of een Bijbelboek centraal. De onderwerpen die we behandelen zijn best divers. Zo behandelden we onderwerpen als: ‘waarom’ vragen, avonden over omgang met God: geloofszekerheid, gebed, kruisdragen. De leidraad is uiteraard de Bijbel. Daarnaast gebruiken we aanvullende informatie van onder andere de HGJB of praktische boekjes die voor jongeren zijn geschreven. Bij de inleiding worden meestal een paar vragen gemaakt, die we dan in kleine groepjes met elkaar bespreken. Zo ziet een gemiddelde JV-avond eruit. De avonden hebben ook wel eens een andere invulling. In principe zijn de leden die een inleiding houden daar vrij in. Onze jeugdvereniging heeft het reglement vastgelegd in statuten welke je hier kunt vinden.

Dit seizoen

Het komende halfjaar zullen wij ons als vereniging bezighouden met het thema ‘koningen en priesters in het dagelijks leven’ aan de hand van het Bijbelboek Esther. Het Bijbelboek Esther beschrijft een vrij bekend verhaal en zoals u waarschijnlijk weet komt de naam van God er niet expliciet in naar voren. En toch staat het in de Bijbel. Dit komt overeen met ons leven. In ons leven komt het ook regelmatig voor dat God niet expliciet naar voren komt. Toch is God met ons hele leven verweven, of we het nu willen of niet. Zodoende dachten wij dat er ontzettend veel te leren valt. We hebben vanuit Esther lijnen getrokken naar het dagelijks leven in de 21ste eeuw. Onder andere zullen de avonden gaan over de tegenwerkingen van de buitenwereld, de verantwoordelijkheid in de samenleving, Gods leiding, Jodenvervolging en Gods wraak. Naast een aantal avonden rondom het Bijbelboek Esther, hopen we een preekbespreking te organiseren met dominee Van den Herik. Ook hebben we een gastspreker uit onze gemeente uitgenodigd, Dion van Steensel. Hij hoopt met ons na te denken over ‘het christen-zijn in de wereld’.

Alle jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom op Menorah! De datums zijn te vinden op het rooster. Houd de nieuwsbrief ook in de gaten of word lid van onze facebook groep.

Waar zijn we te vinden?

Bijna iedere week komen we als Menorah samen in de Augustijnenkerk. Voorheen was dit altijd de wijkzaal van de Pauluskerk, maar in verband met het coronavirus zijn wij uitgeweken naar de Augustijnenkerk. Op deze manier mogen we met meer leden samenkomen, waar wij erg dankbaar voor zijn. Na de avonddienst eten de leden die al in de kerk waren met elkaar. De andere leden sluiten aan na het eten. Vanaf 19:15 uur is de inloop en we beginnen de avond om 19:30 uur. Tussen 21:30 uur en 21:45 uur is de avond afgelopen.

Anders nog iets?

Wat naast het serieuze gedeelte ook belangrijk is om te noemen, is de gezelligheid op Menorah. Je leert veel mensen kennen. Je hebt serieuze gesprekken, maar soms doe je ook gewoon gek met elkaar. Voor aanvang, in de pauze en na afloop kun je gezellig kletsen op de zitzakken, hangen aan de bar of bij de sta-tafels staan. Ook hebben we een tafelvoetbalspel. Na afloop kun je blijven hangen in de wijkzaal onder het genot van drinken en chips/nootjes etc.

Het absolute hoogtepunt van deze gezelligheid is het Menorah-kamp: als afsluiting van het seizoen gaan we met zoveel mogelijk leden rond Hemelvaartsdag enkele dagen weg. Tijdens deze dagen staan we stil bij een serieus thema en een ontspannend thema. Verder vullen we deze dagen met een kampdienst, sport- of spelmiddag, bonte avond, etc. Je bent dan met elkaar bezig in een andere sfeer en dat is leuk om mee te maken!

Ben jij 16 jaar of ouder? Dan dagen we je uit om eens op de vereniging te komen kijken. Je bent welkom! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En als je al lid bent: blijf komen! Het is goed om met verschillende leeftijdgenoten om te gaan en het, naast alle gezelligheid, ook te hebben over de belangrijkste vragen in dit leven!

 
Hartelijke groeten namens het bestuur,
Eline Holster, 2e secretaresse,
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Onderstaande leden zitten in het bestuur:
1e voorzitter: Geertje Braaksma
2e voorzitter: Lydia van Utrecht
1e secretaresse: Elize Maas
2e secretaresse: Eline Holster
1e penningmeester: Thomas van Steensel
2e penningmeester: Joost Boersma
Algemeen adjunct: Jelle 't Lam
Inloggen

Registreren