• 07

JV Menorah

Menorah is dé jeugdvereniging voor iedereen die 16 jaar of ouder is. We denken met elkaar na over de Bijbel en hoe we Gods Woord kunnen toepassen in ons leven: bijvoorbeeld op school, op je werk en in keuzes waar je mee te maken krijgt.

Open hier het rooster voor het voorjaar van 2018, het bar- en zaaldienstrooster, de bijbehorende brief of de brief aan ereleden en donateurs.

Wat doen we op Menorah?

Ieder jaar zijn er twee seizoenen: van januari t/m mei en van september t/m december. Ieder seizoen behandelen we een thema. Aan de hand van inleidingen staat dan een onderwerp of een Bijbelboek centraal. De onderwerpen die we behandelen zijn best divers. Zo behandelden we onderwerpen als: ‘waarom’ vragen, avonden over omgang met God: geloofszekerheid, gebed, kruisdragen. De leidraad is uiteraard de Bijbel. Daarnaast gebruiken we aanvullende informatie van onder andere de HGJB of praktische boekjes die voor jongeren zijn geschreven. Bij de inleiding worden meestal een paar vragen gemaakt, die we dan in kleine groepjes met elkaar bespreken. Zo ziet een gemiddelde JV-avond eruit. De avonden hebben ook wel eens een andere invulling. In principe zijn de leden die een inleiding houden daar vrij in. Onze jeugdvereniging heeft het reglement vastgelegd in statuten welke je hier kunt vinden.

Dit seizoen

Komende halfjaar willen we samen stil staan bij het thema Heb jij tijd voor… De focus zal liggen op vier sub-thema’s, tijd voor God, je naaste, jezelf en de aarde. Aan de hand van de Bijbel gaan we onderzoeken wat God hierover te zeggen heeft. Dit hangt samen met het grootste gebod dat Jezus ons gaf, namelijk: ‘Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf’. Tijd voor je naaste is in twee avonden verdeeld. De avond over getuigen zal worden verzorgd door Dabar (evangelisatie- en recreatiewerk op campings in Nederland, verbonden aan de IZB). Naast de gewone avonden op zondag, hebben we ook een tweetal ontspannende activiteiten en een kamp gepland staan.
Alle jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom op Menorah! De datums zijn te vinden op het rooster. Houd de nieuwsbrief ook in de gaten of word lid van onze facebook groep.

Waar zijn we te vinden?

Bijna iedere week komen we op zondagavond bij elkaar in de wijkzaal van de Pauluskerk. Omdat de wijkzaal te groot is voor onze groep hebben we panelen gemaakt, zodat de zaal gehalveerd kan worden. Verder maken we de zaal gezellig met zitzakken, sta-tafels, barkrukken en een zelfgemaakte bar! Na de avondkerkdienst eten we met elkaar in de wijkzaal. Iedereen neemt dan zelf zijn/haar brood mee en het bestuur zorgt voor soep en melk. Om 19.30 uur beginnen we de avond en tussen 21.30 uur en 21.45 uur is de avond afgelopen.

Anders nog iets?

Wat naast het serieuze gedeelte ook belangrijk is om te noemen, is de gezelligheid op Menorah. Je leert veel mensen kennen. Je hebt serieuze gesprekken, maar soms doe je ook gewoon gek met elkaar. Voor aanvang, in de pauze en na afloop kun je gezellig kletsen op de zitzakken, hangen aan de bar of bij de sta-tafels staan. Ook hebben we een tafelvoetbalspel. Na afloop kun je blijven hangen in de wijkzaal onder het genot van drinken en chips/nootjes etc.

Het absolute hoogtepunt van deze gezelligheid is het Menorah-kamp: als afsluiting van het seizoen gaan we met zoveel mogelijk leden rond Hemelvaartsdag enkele dagen weg. Tijdens deze dagen staan we stil bij een serieus thema en een ontspannend thema. Verder vullen we deze dagen met een kampdienst, sport- of spelmiddag, bonte avond, etc. Je bent dan met elkaar bezig in een andere sfeer en dat is leuk om mee te maken!

Ben jij 16 jaar of ouder? Dan dagen we je uit om eens op de vereniging te komen kijken. Je bent welkom! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En als je al lid bent: blijf komen! Het is goed om met verschillende leeftijdgenoten om te gaan en het, naast alle gezelligheid, ook te hebben over de belangrijkste vragen in dit leven!

 
Hartelijke groeten namens het bestuur,
Doreen van den Boogaart, 1e voorzitter
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onderstaande leden zitten in het bestuur:
1e voorzitter:Doreen van den Boogaart
2e voorzitter:Tjerk 't Lam
1e secretaresse:Geertje Braaksma-Heijkoop
2e secretaresse:Rianne van Pelt
1e penningmeester:Jesse Ruiter
2e penningmeester:Jan Willem van Dijke
Algemeen adjunct:Lydia van Utrecht
Inloggen

Registreren