• 11

JV Menorah

Menorah is dé jeugdvereniging voor iedereen die 16 jaar of ouder is. We denken met elkaar na over de Bijbel en hoe we Gods Woord kunnen toepassen in ons leven: bijvoorbeeld op school, op je werk en in keuzes waar je mee te maken krijgt.

Open hier het rooster voor het voorjaar van 2019, het bar- en zaaldienstrooster, de bijbehorende brief of de brief aan ereleden en donateurs.

Wat doen we op Menorah?

Ieder jaar zijn er twee seizoenen: van januari t/m mei en van september t/m december. Ieder seizoen behandelen we een thema. Aan de hand van inleidingen staat dan een onderwerp of een Bijbelboek centraal. De onderwerpen die we behandelen zijn best divers. Zo behandelden we onderwerpen als: ‘waarom’ vragen, avonden over omgang met God: geloofszekerheid, gebed, kruisdragen. De leidraad is uiteraard de Bijbel. Daarnaast gebruiken we aanvullende informatie van onder andere de HGJB of praktische boekjes die voor jongeren zijn geschreven. Bij de inleiding worden meestal een paar vragen gemaakt, die we dan in kleine groepjes met elkaar bespreken. Zo ziet een gemiddelde JV-avond eruit. De avonden hebben ook wel eens een andere invulling. In principe zijn de leden die een inleiding houden daar vrij in. Onze jeugdvereniging heeft het reglement vastgelegd in statuten welke je hier kunt vinden.

Dit seizoen

Het komende seizoen gaan we ons verdiepen in het Bijbelboekje Micha. Micha schrijft over verschillende thema’s: Gods oordeel, het Vrederijk, de Vredevorst, een rechtszaak en Gods grootheid. In de eerste drie hoofdstukken is de profeet Micha scherp en zegt hij het volk waar het op staat en wijst hen op hun zonde. Daarna komt er een hoopvolle boodschap over het Vrederijk en de Vredevorst. Bijna aan het einde van het Bijbelboek spant de Heere een rechtszaak aan met Zijn volk. Maar Micha wordt hoopvol afgesloten met de voorspelling van de verlossing van het volk en het gebed en lofprijzing van het volk.
Verder hopen we weer een heleboel gave avonden te hebben met een aantal gastsprekers zoals Cor Verkade die op 7 april langs hoopt te komen. Ook staat er een workshopavond op het rooster. Op deze avond zullen vier mensen uit de gemeente een workshop verzorgen. Naast de serieuze avonden hopen we ook een zaterdagavond een gezellige activiteit met elkaar te gaan doen. Het seizoen willen we traditioneel afsluiten met het jaarlijkse kamp, dit jaar gaan we naar Merelbeke in België.
Alle jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom op Menorah! De datums zijn te vinden op het rooster. Houd de nieuwsbrief ook in de gaten of word lid van onze facebook groep.

Waar zijn we te vinden?

Bijna iedere week komen we op zondagavond bij elkaar in de wijkzaal van de Pauluskerk. Omdat de wijkzaal te groot is voor onze groep hebben we panelen gemaakt, zodat de zaal gehalveerd kan worden. Verder maken we de zaal gezellig met zitzakken, sta-tafels, barkrukken en een zelfgemaakte bar! Na de avondkerkdienst eten we met elkaar in de wijkzaal. Iedereen neemt dan zelf zijn/haar brood mee en het bestuur zorgt voor soep en melk. Om 19.30 uur beginnen we de avond en tussen 21.30 uur en 21.45 uur is de avond afgelopen.

Anders nog iets?

Wat naast het serieuze gedeelte ook belangrijk is om te noemen, is de gezelligheid op Menorah. Je leert veel mensen kennen. Je hebt serieuze gesprekken, maar soms doe je ook gewoon gek met elkaar. Voor aanvang, in de pauze en na afloop kun je gezellig kletsen op de zitzakken, hangen aan de bar of bij de sta-tafels staan. Ook hebben we een tafelvoetbalspel. Na afloop kun je blijven hangen in de wijkzaal onder het genot van drinken en chips/nootjes etc.

Het absolute hoogtepunt van deze gezelligheid is het Menorah-kamp: als afsluiting van het seizoen gaan we met zoveel mogelijk leden rond Hemelvaartsdag enkele dagen weg. Tijdens deze dagen staan we stil bij een serieus thema en een ontspannend thema. Verder vullen we deze dagen met een kampdienst, sport- of spelmiddag, bonte avond, etc. Je bent dan met elkaar bezig in een andere sfeer en dat is leuk om mee te maken!

Ben jij 16 jaar of ouder? Dan dagen we je uit om eens op de vereniging te komen kijken. Je bent welkom! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En als je al lid bent: blijf komen! Het is goed om met verschillende leeftijdgenoten om te gaan en het, naast alle gezelligheid, ook te hebben over de belangrijkste vragen in dit leven!

 
Hartelijke groeten namens het bestuur,
Jesse Ruiter, 1e penningmeester
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onderstaande leden zitten in het bestuur:
1e voorzitter:Tjerk 't Lam
2e voorzitter:Geertje Braaksma-Heijkoop
1e secretaresse:Rianne van Pelt
2e secretaresse:Lydia van Utrecht
1e penningmeester:Jesse Ruiter
2e penningmeester:Jan Willem van Dijke
Algemeen adjunct:Elize Maas
Inloggen

Registreren