• 02

Nieuwsarchief

Een brief voor je buren

Namens de evangelisatiecommissie geven Pieter en Nathalie Hartkoorn en Jan-Willem en Ellen Krowinkel een oriëntatiecursus op het christelijk geloof. Deze cursus is bedoeld voor rand- en buitenkerkelijken die willen weten hoe ons geloof in elkaar steekt. Omdat we hopen dat u zich ‘niet schaamt voor het evangelie’ (Rom. 1: 16) en graag ‘getuigt van de hoop die in u is’, (1 Petr. 3:15) zouden we graag een beroep op u doen bij het zoeken naar cursisten. Hiervoor kunt u bijgevoegde brief gebruiken.
 

Praktische informatie aangaande de cursus: De cursus zal plaatsvinden op 12 april, 26 april, 17 mei, 24 mei en 31 mei in een zaal van de Pauluskerk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter of Nathalie: 06-20550533 / 06-40933880

 

Beste ………………………………..

Misschien had je het niet verwacht om een brief van mij te ontvangen. Toch heb ik hem bij je door de brievenbus gedaan omdat ik je iets te vertellen heb wat ik belangrijk vind. Zoals je misschien wel weet, en anders weet je het nu, ben ik een christen. Dat betekend dat ik in God geloof en probeer te leven zoals Jezus ooit heeft gedaan. Soms vind ik het moeilijk om hierover te spreken. Achteraf bedenk ik dan dat ik dit jammer vind, omdat ik er zelf zoveel kracht uit put. Het geeft mij zoveel rust om te weten dat God de wereld in zijn hand heeft, ons lief heeft en dat hij mij persoonlijk kent! Ik zou wel willen dat iedereen uit die bron kon putten!

Daarom geef ik je deze brief. Ik vind het belangrijk dat je weet dat ik een christen ben, omdat het voor mij een groot onderdeel in mijn leven is.

Nu kan ik niet alles in deze brief kwijt, simpelweg omdat ik geen woorden genoeg heb om dat te beschrijven. Wel wilde ik graag de drempel over om hierover in gesprek te komen. Mogelijk vind jij het ook fijn om er eens over te spreken? Kom dan gerust eens langs voor een kop koffie! Ik zou het fijn vinden om te kunnen vertellen hoe ik in het leven sta als christen en ik ben tegelijkertijd ook benieuwd naar jouw verhaal!

Naast het feit dat ik hier zelf over met je in gesprek kan raken, wil ik je ook attent maken op een cursus die binnenkort gegeven gaat worden. Deze cursus heet ‘oriëntatie op het christelijk geloof’. In deze cursus wordt in een aantal avonden besproken wat nu eigenlijk het christelijk geloof inhoudt. De cursus is geheel vrijblijvend en is vooral informatief.

Misschien lijkt het je wat? In dat geval zou je contact met me kunnen opnemen, dan zorg ik ervoor dat je de juiste informatie hiervoor krijgt.

Een heel hartelijke groet,
……………………………………………..

Inloggen

Registreren