• 08

Organisten

Bart van Buitenen

Bart van Buitenen

Bart van Buitenen (1973) is hoofdorganist van de Pauluskerk.

Hij promoveerde in 2013 als musicoloog/orgeldeskundige aan de Universiteit Utrecht en ontving orgelonderricht van Tony Rozendaal, Bas de Vroome en Cor Ardesch. Als organist is hij verbonden aan de evangelisch lutherse, Waalse en hervormde gemeente en de oud-katholieke parochie te Dordrecht. Tijdens zijn studie functioneerde hij regelmatig als plaatsvervangend universiteitsorganist, ook was hij lange tijd organist van de Waalse gemeente te Rotterdam.

Lees meer


Jeroen de Weerdt

Jeroen de Weerdt

Jeroen de Weerdt is organist van de Augustijnen- en Pauluskerk.

Van jongs af aan is Jeroen (1975) geboeid door muziek. Met name het kerkorgel imponeerde hem al vroeg. Hij kreeg zijn orgelopleiding achtereenvolgens van Tony Roosendaal, Eric Koevoets en Frans van Tilburg tot diens overlijden in mei 2005. Van laatstgenoemde heeft hij de meeste muzikale bagage meegekregen. Aan de Schumann Akademie heeft Jeroen een aantal vakken gestudeerd zoals harmonieleer, muziektheorie en muziekgeschiedenis. Verder ontving hij lessen bij Peter Eilander in Apeldoorn wiens koraal-harmonisaties hem na aan het hart liggen.

Lees meer


Lennart van 't Hof

Lennart van 't Hof

Lennart van ’t Hof (1990) is sinds 2014 als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente te Dordrecht (Augustijnenkerk en de Pauluskerk).

Hiervoor is hij jarenlang als organist werkzaam geweest in de Gereformeerde Gemeente te Benthuizen. Lennart heeft orgellessen gevolgd bij Wim van Dusschoten (1999-2008) en bij Roeland de Reuver (2008-2013). Daarnaast heeft hij zich verder bekwaamd in piano.

Belangrijke uitgangspunten voor zijn kerkelijk orgelspel zijn de aansluiting bij Woord en liturgie en het ten dienste staan van de zingende gemeente.

Lees meer


Matthias Boiten

Matthias Boiten

Matthias Boiten is organist van de Augustijnen- en Pauluskerk.

Lees meer


Pel 't Lam

Pel 't Lam

Pel 't Lam is reserve-organist van de Augustijnen- en Pauluskerk

Lees meer


Han Leentvaar

Han Leentvaar

Han Leentvaar is reserve-organist van de Augustijnen- en Pauluskerk. Ook is hij organist van de Chr. Ger. Kerk "De Ark" in Spijkenisse en vervult diensten bij PZC Dubbelmonde.

Eerder was hij organist van de Gereformeerde Gemeente (Bethelkerk) te Rotterdam-Zuidwijk, de Christelijke Gereformeerde kerk van Rotterdam-Charlois en de Hersteld Hervormde Kerk te Barendrecht.

Lees meer

Inloggen

Registreren