• 08

André Keijzer

André Keijzer is hoofdorganist van de Augustijnenkerk en plaatsvervangend organist van de Grote Kerk.

Hij behaalde in 1991 zijn einddiploma's Docerend en Uitvoerend Musicus orgel aan het Rotterdams Conservatorium. Zijn leermeester was Arie J. Keijzer. Na zijn studie heeft hij een aantal jaren gewerkt aan de Toonkunst Muziekschool voor de Drechtsteden als docent orgel. Daarnaast bouwde hij een bloeiende privé-lespraktijk op in de Hoekse Waard.

In 1998 volgde een benoeming tot hoofdorganist van de Augustijnenkerk te Dordrecht en plaatsvervangend organist van de Grote Kerk. Sinds 1998 is hij werkzaam als docent muziek / CKV aan het Wartburg College op locaties in Rotterdam en Dordrecht.

Verder was André, sinds de oprichting in 1995 tot maart 2004, dirigent van het Chr. Jongeren Koor Te Deum uit Nieuw- Beijerland. Momenteel heeft hij de artistieke leiding van de schoolkoren op de locatie Guido van het Wartburgcollege.

In april 2005 heeft André met succes een poging gedaan het Guiness World Record orgelspelen te verbreken. Het doel van deze sponsoractie was om o.a. geld in te zamelen voor het orgelfonds. André speelde 32 uur en 15 minuten non-stop op het Maarschalkerweerd-orgel van de Augustijnenkerk.


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0186-693 557
Inloggen

Registreren