• 08

Bart van Buitenen

Bart van Buitenen (1973) is hoofdorganist van de Pauluskerk.

Hij promoveerde in 2013 als musicoloog/orgeldeskundige aan de Universiteit Utrecht en ontving orgelonderricht van Tony Rozendaal, Bas de Vroome en Cor Ardesch. Als organist is hij verbonden aan de evangelisch lutherse, Waalse en hervormde gemeente en de oud-katholieke parochie te Dordrecht. Tijdens zijn studie functioneerde hij regelmatig als plaatsvervangend universiteitsorganist, ook was hij lange tijd organist van de Waalse gemeente te Rotterdam.

Als redacteur was Van Buitenen verbonden aan het encyclopedieproject Het historische Orgel in Nederland, een uitgave van het Nationaal Instituut voor de Orgelkunst in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Bijdragen leverde hij voorts aan onder meer de monografie Orgelreform in Nederland, aan het internationale Lexikon der Orgel en aan de jubileumbundel The Haarlem Essays.

Voorts is hij werkzaam als onafhankelijk orgeldeskundige en maakt hij deel uit van de orgelraad, onderdeel van de oud-katholieke raad voor de kerkmuziek.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 078-614 5386
Inloggen

Registreren