• 09

SHGPP

 • Historie

  De SHGPP stelt zich voor

  De letters SHGPP staan “Stichting tot instandhouding van Hervormd - Gereformeerde Predikantsplaatsen te Dordrecht”
  Deze stichting is in 1969 opgericht, omdat er onvoldoende financiële middelen ter beschikking waren gesteld om Ds. Schipper (van het eiland Flakkee) naar Dordrecht te laten verhuizen.
  Na een statutenwijziging in 1982 heeft de SHGPP in 1985, om de voorgenomen opheffing van wijk 2 ongedaan te maken, de verplichting op zich genomen om bij te dragen aan de instandhouding van de tweede Hervormd - Gereformeerde predikantsplaats in Dordrecht.
  In het verleden stond men als lid van de Hervormde Kerk ingeschreven in de wijk waarin men woonde. Met name voor mensen uit Dubbeldam en van buiten Dordrecht was er geen mogelijkheid om ingeschreven te worden in de wijken 2 of 7. Deze met de wijken 2 en 7 meelevende personen konden hun kerkelijke bijdrage aan de SHGPP afdragen.

  Sinds het samengaan in de PKN wordt er een meer wijkgericht beleid gevoerd. Dit heeft geleid tot een actief perforatie beleid. Veel leden van buiten wijk 2 en 7 die aan de Stichting bijdroegen, hebben zich toen naar de wijken 2 of 7 in Dordrecht geperforeerd en dragen daar nu (terecht) hun kerkelijke bijdrage af. De Stichting raakte hiermee een fors deel van haar gevers kwijt.
  Degenen die in het 2e register zijn ingeschrevenen (die dus niet bij de PKN staan geregistreerd), zijn opgeroepen om hun kerkelijke bijdrage aan de Stichting te voldoen, opdat die direct aan de wijk ten goede komt. Ook voor degenen die niet op het eiland van Dordrecht wonen en in wijk 2 of 7 van Hervormd Dordrecht hun geestelijke en pastorale verzorging genieten, is de SHGPP, zolang ze niet geperforeerd zijn, het middel om hun kerkelijke bijdrage in de juiste gemeente bij te dragen. Dus afhankelijk van de situatie (wel of niet als PKN lid in wijk 2 of 7 geregistreerd) is een financiële bijdrage aan de SHGPP een extra gift of de kerkelijke bijdrage.

  Momenteel heeft de SHGPP een aantal taken in de wijkgemeentes 2 en 7. Naast de bijdrage aan de tweede predikantsplaats beheert zij een woonhuis die als pastorie ter beschikking is aan de Titanlaan.

  Giften en legaten zorgen voor een goed financieel fundament. Het bestuur is dankbaar en verwonderd hoe de zaken zijn gelopen. Soli Deo Gloria!
  Wilt U nadere informatie, neem dan contact met de secretaris.

 • ANBI certificering

  De “Stichting tot instandhouding van Hervormd - Gereformeerde predikantsplaatsen te Dordrecht” is goedgekeurd voor ANBI certificering, waarmee uw gift fiscaal aftrekbaar is.

  Naam: “Stichting tot instandhouding van Hervormd-Gereformeerde predikantsplaatsen te Dordrecht"
  Fiscaal nr: 8154.80.428
  Postadres: SHGPP; p.a. Vissersdijk 20c, 3319 GV Dordrecht.
  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Voorzitter: P. ’t Lam
  Secretaris: J.C. Hartog
  Penningmeester: C.M. den Uil
  Rekeningnummer: NL34 INGB 0004 1926 21
    t.n.v. SHGPP

   Beloning bestuurders

  De leden van het bestuur ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden.

Inloggen

Registreren