• 11

Archief

Augustijnenkerk: beeld en geluid (6)

Gepubliceerd op 10-08-2021

In de afgelopen weken hebben we vanuit de gemeente diverse opmerkingen gekregen met betrekking tot de nieuwe geluidsinstallatie.
Daarnaast heeft ook de commissie beeld & geluid geconstateerd dat op verschillende plekken in de kerk de spraakverstaanbaarheid nog niet op het aanvaardbare niveau is.
De Augustijnenkerk heeft een moeilijke akoestische ruimte voor spraak. Om de spraakverstaanbaarheid toch op een aanvaardbaar niveau te krijgen, heeft op maandag 9 augustus de installateur wederom diverse aanpassingen aan de instellingen gedaan. Door deze aanpassingen is er in de hele kerk een duidelijke verbetering van de spraakverstaanbaarheid waarneembaar.

Helaas is er in de banken onder de orgelgalerij die voor de verkoopbalie van de Stichting Behoud Augustijnenkerk staan, en in de banken ter hoogte van het Baarhuis de spraakverstaanbaarheid nog niet aanvaardbaar.
Om dit op te lossen worden er twee speakers verplaatst. Dit betreft één van de twee speakers links van de kansel en één van de twee speakers rechts van de kansel. Er komt een speaker links naast het Monarke-orgel en de andere speaker gaat richting het Baarhuis.
Deze aanpassing moet gaan zorgen voor een aanvaardbare spraakverstaanbaarheid op de locaties waar dit nog niet het geval is.
Vanwege de vakantieperiode kan dit niet eerder dan in de maand september worden uitgevoerd. Wij hopen op uw geduld en begrip.

Commissie beeld & geluid.

Augustijnen- en Pauluskerk: beeld en geluid (4)

Gepubliceerd op 15-07-2021 | Gewijzigd op 18-07-21

[ Update ]
Vanochtend hebben we de nieuwe installatie in de Augustijnenkerk voor het eerst gebruikt. Zoals dat altijd gaat zijn er nog wat problemen te verhelpen. Het is bekend dat de samenzang niet goed overkomt via de livestream en kerkomroep. Ook het wegvallen van de spraak tijdens het gebed is uiteraard opgemerkt. U hoeft die zaken dus niet meer door te geven. Overige zaken mag u gewoon nog doorgeven aan Jan-Willem Krowinkel via onderstaand adres.

In de afgelopen periode is er in de Augustijnenkerk gewerkt aan de nieuwe beeld- en geluid installatie. Vanaf a.s. zondag zal de nieuwe installatie in gebruik genomen worden.

Alles is voor zover mogelijk getest, maar een praktijktest met een relatief volle kerk heeft nog niet plaats kunnen vinden. Daarom vragen wij u/jou om tijdens de komende diensten ons te helpen bij het juist afstellen van de installatie. Mochten er locaties in de kerk zijn waarbij het geluid niet naar wens is of wanneer het beeld/geluid thuis niet naar tevredenheid doorkomt laat dit dan weten (meer informatie hierover onder "Lees meer")

Lees meer

Augustijnen- en Pauluskerk: beeld en geluid (5)

Gepubliceerd op 23-07-2021

Allereerst hartelijk dank voor alle gegeven feedback met betrekking tot de nieuwe beeld- en geluidsinstallatie!
Aan de hand van de opmerkingen en de bevindingen van de commissie is er in de afgelopen week het een en ander aangepast door de installateur. Tijdens het testen van deze aanpassingen was er een duidelijke verbetering te merken t.o.v. afgelopen zondag. Er is hierbij gewerkt aan de sfeermicrofoons, kanselmicrofoon en het geluid rond de zitplekken bij het baarhuis.

Mocht u, naar aanleiding van deze verbeteringen, nieuwe zaken opvallen in positieve of negatieve zin dan horen wij dit graag. Opmerkingen kunnen weer gestuurd worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wederom alvast bedankt

Commissie beeld & geluid.

Augustijnen- en Pauluskerk: beeld en geluid (3)

Gepubliceerd op 12-07-2021

Deze week zijn in de Augustijnenkerk de werkzaamheden begonnen voor de nieuwe beeld- en geluidsinstallatie.
We verwachten dat de werkzaamheden vrijdag afgerond zijn, zodat er zondagmorgen voor het eerst proefgedraaid wordt met de nieuwe installatie!

Lees meer

Inloggen

Registreren