Augustijnenkerk: beeld en geluid (6)

Gepubliceerd op 10-08-2021

In de afgelopen weken hebben we vanuit de gemeente diverse opmerkingen gekregen met betrekking tot de nieuwe geluidsinstallatie.
Daarnaast heeft ook de commissie beeld & geluid geconstateerd dat op verschillende plekken in de kerk de spraakverstaanbaarheid nog niet op het aanvaardbare niveau is.
De Augustijnenkerk heeft een moeilijke akoestische ruimte voor spraak. Om de spraakverstaanbaarheid toch op een aanvaardbaar niveau te krijgen, heeft op maandag 9 augustus de installateur wederom diverse aanpassingen aan de instellingen gedaan. Door deze aanpassingen is er in de hele kerk een duidelijke verbetering van de spraakverstaanbaarheid waarneembaar.

Helaas is er in de banken onder de orgelgalerij die voor de verkoopbalie van de Stichting Behoud Augustijnenkerk staan, en in de banken ter hoogte van het Baarhuis de spraakverstaanbaarheid nog niet aanvaardbaar.
Om dit op te lossen worden er twee speakers verplaatst. Dit betreft één van de twee speakers links van de kansel en één van de twee speakers rechts van de kansel. Er komt een speaker links naast het Monarke-orgel en de andere speaker gaat richting het Baarhuis.
Deze aanpassing moet gaan zorgen voor een aanvaardbare spraakverstaanbaarheid op de locaties waar dit nog niet het geval is.
Vanwege de vakantieperiode kan dit niet eerder dan in de maand september worden uitgevoerd. Wij hopen op uw geduld en begrip.

Commissie beeld & geluid.

Inloggen

Registreren