Voortgang werkzaamheden Pauluskerk (3)

Gepubliceerd op 26-06-2021

In de kerkzaal is de dekvloer inmiddels aangebracht. Voordat deze aangebracht is, heeft Van Dongen eerst de vloerverwarming aangebracht. In het verleden werd de kerkzaal alleen verwarmd door middel van gaskachels aan de gevel. Door nu vloerverwarming aan te brengen, als aanvullingen op de nieuwe radiatoren, zal het comfort tijdens de wintermaanden in de kerkzaal verhoogd worden.

Op de vloerverwarming is er met behulp van vrijwilligers een wapeningsnet aangebracht om scheurvorming van de dekvloer te voorkomen. De netten zijn netjes om de kolommen heen uitgeknipt en vastgemaakt en aan elkaar vast gemaakt. In de dekvloer is de nieuwe ringleiding aangebracht. Nu de dekvloer is gestort zal deze een maand uit moeten harden en zal het ca. 7 weken duren voordat het vocht uit de vloer is. Daarna kan de eindafwerking aangebracht worden op de nieuwe dekvloer.

Gelijk met het aanbrengen van de vloer in de kerkzaal is er nu ook begonnen met de sloop van de vloeren in de ‘kleine zalen’. De keuken is verwijderd omdat er een nieuwe aangebracht zal gaan worden. Zoals Dinant zei: ‘Hier hebben veel kosters gezwoegd, zijn veel liters koffie geschonken, en hebben heel veel mooie gesprekken plaats gevonden’. Als de keuken een boek zou kunnen schrijven van wat hij allemaal meegemaakt heeft, zouden er mooie verhalen in komen, waarin we God veel dankbaarheid verschuldigd zijn.

Al met al wordt er verschrikkelijk veel werk verzet om Gods huis weer in gebruik te kunnen nemen. Bij al het werk merken we als kerkrentmeesters dat het veel energie kost, veel geduld ne veel wijsheid om alles in goede banen te leiden. Tegelijkertijd merken we dat er door de gemeente hard meegewerkt wordt door vrijwilligers in de praktijk, de gebeden die ons dragen en de liefde die ons samenbind.

Ook de komende periode zullen we weer een oproep gaan doen om ons te helpen bij diverse werkzaamheden. Heeft u een gaatje in de agenda, weet dan dat uw hulp hard nodig is en zeer wordt gewaardeerd.

De kerkrentmeesters 2&7.

Fotoalbum renovatie

.

Inloggen

Registreren