• 02

Gesprekskring

Wil je een Bijbelstudie oppakken en tegelijk een aantal gemeenteleden (beter) leren kennen? Kom naar de gesprekskring! Van harte welkom!
Het kringwerk is een initiatief vanuit beide wijkgemeenten en functioneert al meer dan 30 jaar. Dit is een groep van zo’n 125 gemeenteleden in de leeftijd tussen de 20 en 60 jaar. Verdeeld over 9-10 groepen kom je één keer in de drie weken bij elkaar, bij iemand thuis, om een Bijbelgedeelte te lezen en daarover in gesprek te gaan.

Het is goed het Bijbelgedeelte vooraf thuis al te lezen en te bestuderen. Op de avond zelf zingen en bidden we met elkaar. We lezen uit de Bijbel, bespreken de teksten, leggen linken naar het leven van alledag. Zoals de gemeente divers is, zo is ook de invulling van de avond in iedere groep verschillend. In elke groep zijn één of twee groepsleider(s) en één van de predikanten begeleidt het kringwerk op afstand. De vragen, die uit de kringen naar voren komen, kunnen worden doorgespeeld naar de predikant.

Het onderwerp is een Bijbelboek of een bijbels thema. In 2021-2022 bespraken we een aantal hoofdstukken uit 1 Samuël, in 2022-2023 zal het thema ‘het onze Vader’ zijn. Ook zijn er per jaar een aantal gezamenlijke ontmoetingen, waarop je deelnemers uit de verschillende kringen kan treffen. Zo staat er een startavond op de agenda, op dinsdagavond 27 september 2022, in de Augustijnenkerk. Dr. P.J. Visser komt spreken over ‘Bidden: Waarom – Hoe – Wat?

Het samenzijn van gemeenteleden is een belangrijk aspect van het kringwerk. Door de ontmoetingen groeit de verbondenheid met elkaar. Het seizoen loopt van oktober tot mei. De kringavonden vinden 1 x per drie weken plaats op o.a. de zondag-, dinsdag- en de woensdagavond.

Klik hier voor het schema van de gesprekskringen en hier voor het werkboekje.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Gesprekskring

Van links naar rechts op de foto: 

Corstiaan den Uil
Alice Sekeris
Lennart van ‘t Hof
Pia Weerheim

Inloggen

Registreren