• 08

JV Menorah

Menorah is dé jeugdvereniging voor iedereen die 16 jaar of ouder is. We denken met elkaar na over de Bijbel en hoe we Gods Woord kunnen toepassen in ons leven: bijvoorbeeld op school, op je werk en in keuzes waar je mee te maken krijgt.

Open hier het rooster en het bar- en zaaldienstrooster voor het voorjaar van 2022 en de bijbehorende brief.

Wat doen we op Menorah?

Ieder jaar zijn er twee seizoenen: van januari t/m mei en van september t/m december. Ieder seizoen behandelen we een thema. Aan de hand van inleidingen staat dan een onderwerp of een Bijbelboek centraal. De onderwerpen die we behandelen zijn best divers. Zo behandelden we onderwerpen als: ‘waarom’ vragen, avonden over omgang met God: geloofszekerheid, gebed, kruisdragen. De leidraad is uiteraard de Bijbel. Daarnaast gebruiken we aanvullende informatie van onder andere de HGJB of praktische boekjes die voor jongeren zijn geschreven. Bij de inleiding worden meestal een paar vragen gemaakt, die we dan in kleine groepjes met elkaar bespreken. Zo ziet een gemiddelde JV-avond eruit. De avonden hebben ook wel eens een andere invulling. In principe zijn de leden die een inleiding houden daar vrij in. Onze jeugdvereniging heeft het reglement vastgelegd in statuten welke je hier kunt vinden.

Dit seizoen

Dit seizoen zal het gaan over het thema ‘Tussen hemel en aarde’. Wij zijn allemaal op reis in deze wereld. Op reis tussen de hemel en de aarde. Onze reis begint bij onze geboorte, hier zullen we het seizoen dan ook mee beginnen. Vervolgens denken we na over ons leven hier op aarde, het sterven, het leven na het sterven en de wederkomst. 

Naast de inleidingen van verschillende inleiders hopen Wilfred Boele en Geerten van Luttikhuizen met ons nog een avond na te denken over het werk van de diaconie. Deze avond zal mooi aansluiten bij het thema ‘onderweg door het leven’. Naast de gewone ledenvergaderingen hebben we ook twee keer een huishoudelijke vergadering en hopen we samen met Rafidim Pasen te vieren. Ook proberen we een vrijdag- /zaterdagavondactiviteit te organiseren in maart.

Alle jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom op Menorah! De datums zijn te vinden op het rooster. Houd de nieuwsbrief ook in de gaten!

Waar zijn we te vinden?

Bijna iedere week komen we als Menorah samen in de wijkzaal van de Pauluskerk. Na de avonddienst eten we eerst met elkaar. Voor soep wordt gezorgd, maar neem je eigen brood mee. Vanaf 19:15 uur is de inloop en we beginnen de avond om 19:30 uur. Tussen 21:30 uur en 21:45 uur is de avond afgelopen. 

Anders nog iets?

Wat naast het serieuze gedeelte ook belangrijk is om te noemen, is de gezelligheid op Menorah. Je leert veel mensen kennen. Je hebt serieuze gesprekken, maar soms doe je ook gewoon gek met elkaar. Voor aanvang, in de pauze en na afloop kun je gezellig kletsen op de zitzakken, hangen aan de bar of bij de sta-tafels staan. Ook hebben we een tafelvoetbalspel. Na afloop kun je blijven hangen in de wijkzaal onder het genot van drinken en chips/nootjes etc.

Het absolute hoogtepunt van deze gezelligheid is het Menorah-kamp: als afsluiting van het seizoen gaan we met zoveel mogelijk leden rond Hemelvaartsdag enkele dagen weg. Tijdens deze dagen staan we stil bij een serieus thema en een ontspannend thema. Verder vullen we deze dagen met een kampdienst, sport- of spelmiddag, bonte avond, etc. Je bent dan met elkaar bezig in een andere sfeer en dat is leuk om mee te maken!

Ben jij 16 jaar of ouder? Dan dagen we je uit om eens op de vereniging te komen kijken. Je bent welkom! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En als je al lid bent: blijf komen! Het is goed om met verschillende leeftijdgenoten om te gaan en het, naast alle gezelligheid, ook te hebben over de belangrijkste vragen in dit leven!

 
Hartelijke groeten namens het bestuur,
Eline Holster, 2e secretaresse,
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Onderstaande leden zitten in het bestuur:
1e voorzitter: Jelle 't Lam
2e voorzitter: Meran van Utrecht
1e secretaresse: Jessica van Pelt
2e secretaresse: Eline Holster
1e penningmeester: Thomas van Steensel
2e penningmeester: Timo Kasteleijn
Algemeen adjunct: Jette de Weerdt
Inloggen

Registreren