• 07

JV Menorah

Menorah is dé jeugdvereniging voor iedereen die 16 jaar of ouder is. We denken met elkaar na over de Bijbel en hoe we Gods Woord kunnen toepassen in ons leven: bijvoorbeeld op school, op je werk en in keuzes waar je mee te maken krijgt.

Open hier het rooster, het bar- en zaaldienstrooster en het muziekrooster voor het voorjaar van 2023.

Wat doen we op Menorah?

Ieder jaar zijn er twee seizoenen: van januari t/m mei en van september t/m december. Ieder seizoen behandelen we een thema. Aan de hand van inleidingen staat dan een onderwerp of een Bijbelboek centraal. De onderwerpen die we behandelen zijn best divers. Zo behandelden we onderwerpen als: ‘waarom’ vragen, avonden over omgang met God: geloofszekerheid, gebed, kruisdragen. De leidraad is uiteraard de Bijbel. Daarnaast gebruiken we aanvullende informatie van onder andere de HGJB of praktische boekjes die voor jongeren zijn geschreven. Bij de inleiding worden meestal een paar vragen gemaakt, die we dan in kleine groepjes met elkaar bespreken. Zo ziet een gemiddelde JV-avond eruit. De avonden hebben ook wel eens een andere invulling. In principe zijn de leden die een inleiding houden daar vrij in. Onze jeugdvereniging heeft het reglement vastgelegd in statuten welke je hier kunt vinden.

Dit seizoen

Dit seizoen willen we graag het boek Spreuken gaan behandelen. Spreuken is een ontzettend mooi boek met veel wijsheid. De omvang van het boek en de hoge informatiedichtheid maakt dat dit boek soms wat ontoegankelijk lijkt. Toch is dit een boek wat zeker onze aandacht waard is om te onderzoeken. In dit seizoen willen we gaan kijken hoe Jezus voorkomt in het boek Spreuken. Daarnaast zullen verschillende spreuken worden toegelicht. Zo zal er een inleiding gaan over Spreuken 4:23 over het behoeden van het hart. Met Spreuken 6 zal er gekeken worden naar zogenaamde grensgevallen als het gaat om zonden; hoe moeten we hier mee omgaan? Daarnaast zal het loflied op de vrouw worden uitgelegd en zal er gekeken worden wat onze verantwoordelijkheid/plicht is richting onze ouders.

Naast de inleidingen hopen we ook een preekbespreking te hebben met de gesprekskringen. Ook hoopt het jongerenpastoraat een avond te verzorgen over seksualiteit. Naast de avonden op zondag hopen we ook twee vrijdagavonden leuke activiteiten met elkaar te ondernemen. De Paasviering hopen we met Rafidim te vieren.

Alle jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom op Menorah! De datums zijn te vinden op het rooster.

Waar zijn we te vinden?

Bijna iedere week komen we als Menorah samen in de wijkzaal van de Pauluskerk. Na de avonddienst eten we eerst met elkaar. Voor soep wordt gezorgd, maar neem je eigen brood mee. Vanaf 19:15 uur is de inloop en we beginnen de avond om 19:30 uur. Tussen 21:30 uur en 21:45 uur is de avond afgelopen. 

Anders nog iets?

Wat naast het serieuze gedeelte ook belangrijk is om te noemen, is de gezelligheid op Menorah. Je leert veel mensen kennen. Je hebt serieuze gesprekken, maar soms doe je ook gewoon gek met elkaar. Voor aanvang, in de pauze en na afloop kun je gezellig kletsen op de zitzakken, hangen aan de bar of bij de sta-tafels staan. Ook hebben we een tafelvoetbalspel. Na afloop kun je blijven hangen in de wijkzaal onder het genot van drinken en chips/nootjes etc.

Het absolute hoogtepunt van deze gezelligheid is het Menorah-kamp: als afsluiting van het seizoen gaan we met zoveel mogelijk leden rond Hemelvaartsdag enkele dagen weg. Tijdens deze dagen staan we stil bij een serieus thema en een ontspannend thema. Verder vullen we deze dagen met een kampdienst, sport- of spelmiddag, bonte avond, etc. Je bent dan met elkaar bezig in een andere sfeer en dat is leuk om mee te maken!

Ben jij 16 jaar of ouder? Dan dagen we je uit om eens op de vereniging te komen kijken. Je bent welkom! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En als je al lid bent: blijf komen! Het is goed om met verschillende leeftijdgenoten om te gaan en het, naast alle gezelligheid, ook te hebben over de belangrijkste vragen in dit leven!

 
Hartelijke groeten namens het bestuur,
Eline Holster, 2e secretaresse,
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Onderstaande leden zitten in het bestuur:
1e voorzitter: Jelle 't Lam
2e voorzitter: Meran van Utrecht
1e secretaresse: Jessica van Pelt
2e secretaresse: Eline Holster
1e penningmeester: Thomas van Steensel
2e penningmeester: Timo Kasteleijn
Algemeen adjunct: Jette de Weerdt
Inloggen

Registreren