• 08

JV Menorah

Menorah is dé jeugdvereniging voor iedereen die 16 jaar of ouder is. We denken met elkaar na over de Bijbel en hoe we Gods Woord kunnen toepassen in ons leven: bijvoorbeeld op school, op je werk en in keuzes waar je mee te maken krijgt.

Open hier het rooster, het bar- en zaaldienstrooster en het muziekrooster voor het voorjaar van 2024.

Wat doen we op Menorah?

Ieder jaar zijn er twee seizoenen: van januari t/m mei en van september t/m december. Ieder seizoen behandelen we een thema. Aan de hand van inleidingen staat dan een onderwerp of een Bijbelboek centraal. De onderwerpen die we behandelen zijn best divers. Zo behandelden we onderwerpen als: ‘waarom’ vragen, avonden over omgang met God: geloofszekerheid, gebed, kruisdragen. De leidraad is uiteraard de Bijbel. Daarnaast gebruiken we aanvullende informatie van onder andere de HGJB of praktische boekjes die voor jongeren zijn geschreven. Bij de inleiding worden meestal een paar vragen gemaakt, die we dan in kleine groepjes met elkaar bespreken. Zo ziet een gemiddelde JV-avond eruit. De avonden hebben ook wel eens een andere invulling. In principe zijn de leden die een inleiding houden daar vrij in. Onze jeugdvereniging heeft het reglement vastgelegd in statuten welke je hier kunt vinden.

Dit seizoen

Komend seizoen willen we met elkaar gaan nadenken over het thema ‘Dubbelportretten’. We zullen het hebben over onder andere de volgende bijbelse figuren: Abraham & Lot, Elia & Obadja en Martha en Maria. In de inleidingen zullen de verschillen tussen deze dubbelfiguren aan bod komen, maar ook juist de overeenkomsten en de lessen die wij vanuit de Bijbel kunnen leren voor in ons eigen leven. Want waarom was Martha zo druk bezig voor Jezus en bleef Maria rustig aan Zijn voeten zitten? Hoe kunnen wij in de dienst van God werkzaam zijn en toch aan Zijn voeten geknield zijn? Op deze en meer vragen hopen we antwoord te krijgen aan de hand van o.a. Lucas 10 om zo met elkaar voor God te leven!

Naast de inleiders van Menorah hoopt ook dominee van den Herik langs te komen om met ons en het KTJP-team een preekbespreking te houden. Verder hebben we weer leuke activiteiten gepland staan zoals een rondje Dordt en een lasergameavond. En natuurlijk kan het hoogtepunt van Menorah niet ontbreken: kamp!

Alle jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom op Menorah! De datums zijn te vinden op het rooster.

Waar zijn we te vinden?

Bijna iedere week komen we als Menorah samen in de wijkzaal van de Pauluskerk. Na de avonddienst eten we eerst met elkaar. Voor soep wordt gezorgd, maar neem ook je eigen brood mee. Vanaf 19:15 uur is de inloop en we beginnen de avond om 19:30 uur. Tussen 21:30 uur en 21:45 uur is de avond afgelopen. 

Anders nog iets?

Wat naast het serieuze gedeelte ook belangrijk is om te noemen, is de gezelligheid op Menorah. Je leert veel mensen kennen. Je hebt serieuze gesprekken, maar soms doe je ook gewoon gek met elkaar. Voor aanvang, in de pauze en na afloop kun je gezellig met elkaar kletsen, hangen aan de bar of gewoon lekker tafelvoetballen of tafeltennissen.

Het absolute hoogtepunt van deze gezelligheid is het Menorah-kamp: als afsluiting van het seizoen gaan we met zoveel mogelijk leden rond Hemelvaartsdag enkele dagen weg. Tijdens deze dagen staan we stil bij een serieus thema en een ontspannend thema. Verder vullen we deze dagen met een kampdienst, sport- of spelmiddag, bonte avond, etc. Je bent dan met elkaar bezig in een andere sfeer en dat is leuk om mee te maken!

Ben jij 16 jaar of ouder? Dan dagen we je uit om eens op de vereniging te komen kijken. Je bent welkom! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En als je al lid bent: blijf komen! Het is goed om met verschillende leeftijdgenoten om te gaan en het, naast alle gezelligheid, ook te hebben over de belangrijkste vragen in dit leven!

 

Hartelijke groeten namens het bestuur,
Stef Kazen, Algemeen adjunct

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Onderstaande leden zitten in het bestuur:
1e voorzitter: Iwan Pasveer
2e voorzitter: Tim Klop
1e secretaresse: Jette de Weerdt
2e secretaresse: Charlotte Hartog
1e penningmeester: Emma van Eeuwijk
2e penningmeester: Stef Kazen
Algemeen adjunct: Arie-jan Heijkoop
Inloggen

Registreren