• 02

Zondagsschool

De Heere Jezus zette de kinderen in het midden van Zijn discipelen en stelde hen tot een voorbeeld. Kinderen hebben een eigen plek, een eigen aanpak nodig in de gemeente. Zij verdienen Bijbels onderwijs, dat afgestemd is op hun belevingswereld. Open het visiedocument.

Klik hier voor het rooster van het seizoen 2022.

Iedere zondag wordt voor de kinderen van de gemeente zondagsschool gehouden. Na de morgendienst zijn de kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar welkom in de Ds. J. Bogermanschool aan de Prof. Waterinklaan 43, waar we om 11:30 uur beginnen en om 12:30 eindigen.

Groepsindeling

De groepsindeling van de zondagsschool loopt gelijk met de groepsindeling op de basisschool. Zondagsschool groep 1 (basisschool 1,2,3), groep 2 (basisschool 4,5 en 6), groep 3 (basisschool 7,8).

Invulling van het uur

De kinderen luisteren het eerste half uur naar een Bijbelse geschiedenis door één van de twee leidinggevenDe kinderen luisteren het eerste half uur naar een Bijbelse geschiedenis door één van de twee leidinggevenden. Daarna volgt de verwerking in de vorm van een kleurplaat, een eenvoudig knutselwerkje, quiz of ander spel. Om de band met de (oudere) kinderen wat te verstevigen, organiseert de leiding van de groepen 2 en 3 om de paar maanden een vrijdagavondactiviteit. Deze wordt interactief ingevuld, waarbij kinderen van buiten de zondagsschool ook welkom zijn.den. Daarna volgt de verwerking in de vorm van een kleurplaat, een eenvoudig knutselwerkje quiz of ander spel. Om de band met de (oudere) kinderen wat te verstevigen, organiseert de leiding van de groepen 2 en 3 om de paar maanden een vrijdagavondactiviteit. Deze wordt interactief ingevuld, waarbij kinderen van buiten de zondagsschool ook welkom zijn.

Materialen en stimulering

De kinderen uit groep 1 krijgen bij hun aanwezigheid een sticker op hun naamkaart. Als de kaart vol is, mogen ze een klein presentje uitkiezen. De kinderen uit groep 2 krijgen, na het juist opzeggen van de te leren tekst, 4 punten. Na het behalen van 30 punten krijgen zij een klein presentje. In groep 3 krijgen de kinderen voor aanwezigheid en goed meedoen 2x op een jaar een 'beloning'. De leiding gebruikt de methode van de Hervormde Zondagsscholenbond, die roosters uitgeeft met Bijbelvertellingen en materiaal met bijpassende verwerkingen.

Open-huis

Elk jaar wordt er in de maand oktober een Open Huis georganiseerd. Dit Open Huis heeft als doel de betrokkenheid van de gemeente bij het werk van de zondagsschool te vergroten. In de eerste plaats wordt het gehouden voor de ouders en verzorgers. Maar andere familieleden en belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom. De invulling van het Open Huis wordt georganiseerd door de gehele leiding.

Feestdagen

Aan het eind van elk jaar is er een kerstfeestviering, die we samen met de gehele gemeente vieren. Naast de Bijbelse- en vrije vertelling, draagt iedere groep bij aan het kerstfeest, door middel van zang, opzeggen van teksten of gedichten en muzikale medewerking. Tijdens de viering krijgen de twaalfjarigen een belangrijk aandeel. Tevens krijgen ze dan een Bijbel uitgereikt door de dominee. Zij zullen namelijk aan het einde van het schooljaar de zondagsschool verlaten. Aan het eind van het seizoen sluiten we af met een viering in Vreedonk. We zorgen met alle groepen voor een invulling van een eredienst op een zondagmiddag in het zorgcentrum. Deze vind plaats tussen Pasen en Pinksteren.

Tenslotte

Heeft u kinderen in bovengenoemde leeftijd, breng dan eens een bezoekje aan de zondagsschool. U bent er hartelijk welkom. De leidinggevenden hopen van harte dat God Zijn beloften zal vervullen bij het doorgeven en bewaren van Zijn Woord. Christus zei immers: "Zalig zijn degenen, die het Woord Gods horen en het bewaren."

Een hartelijke groet namens alle leidinggevenden:

Groep 1: Nelline van Veluw, Iris Jansen, Andrei Soare, Ardjan van Hemert;
Groep 2: Elien Molenaar, Hanna Korpershoek, Harm van Utrecht; Johan Hovestadt
Groep 3: Miranda Baas, Rianne van Utrecht, Peter Clements, Maarten Nelemans, Jan van den Boogaard

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Johan Hovestadt, voorzitter 
Tel: 078-6351063
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inloggen

Registreren